TROMSÖ


Snart två år sen jag kom hem från en resa runt jorden, mötte upp Kajsa i fantastiska Tromsö i mitten på Mars. Resten av gänget anlände för att spendera de närmsta dagarna gemensamt på en segelbåt och rasta benen upp för bergen som sluttade rakt ner i havet. Det var en annan början på något fint. 

I och med att det är en tid just nu som får mig att stanna upp, så har jag hunnit reflektera mer över vad jag har fått se mina senaste år i livet, där jag gjort valen själv och lämnat ut mig till slumpen. Lämnade en del bakom mig för att få se mer av världen och jag minns vad mormor sa och hon som alltid i allt var så långt bort är ännu längre bort nu men samtidigt med mig i allt jag gör. 

Kajsa och jag delade hytt och blev snabbt vana med att ha den andra tätt intill. Vi visste inte att de skulle komma att bli fler äventyr ihop då, men vi vet nu. 

Jag var där för att fånga resan på bild, och jag som hade ägnat de senaste år åt surf jagade efter dem uppför bergen. De var verkligen annorlunda att få dundra in i ett snöland, precis intill havet. 

Ett minne som jag för alltid kommer ha högt uppe bland molnen.